Föregående dag

2004-12-05

Nästa dag
Idag bestämde vi oss för att göra ett nytt försök att se valar. Eftersom vi inte fick se något i går så fick vi gratis vouchers. Alla inkl guiderna lät skeptiska då valarna inte tycks ha dykt upp på allvar än. Men men det kan ju vara skönt med en båttur. Resan började med att vi fick sällskap av några delefiner som hoppade längs med båten!! efter ett tag såg kaptenen 2 st vattensprut och vi åkte dit. Väntade ca 10 minuter på att valarna skulle komma upp och hämta lite luft. Tillslut kom dom och visade sina stora stjärtfenor!! Häftigt...

Sedan såg vi något stort lite längre bort. Vi åkte dit direkt och väntade. Det var 2 st valar till som kom och visade sig flera gånger. Sedan hände något ganska ovanligt, valarna tog sats långt från botten och kom upp med hög fart och visade hela huvudet och halva kroppen och sedan kom ett tungt plask... ca 50 meter från båten, Alla skrek av beundran!!! sedan gjorde valarna som vi kikat på från början också att hoppa!! tyvärr hände allt så fort så kameran hängde inte med riktigt. Det var en valmamma och ett valbarn och brevid dom så simmade delefiner det var verkligen coolt att se.

Efter den lyckade valturen så satte vi oss i bilen, vred om nyckeln, INTE ETT LIV.. Lyset hade råkats satt på och nu hade vi inte en gnutta batteri! Jag gick runt i hamnen ca 30 minuter innan jag hittade en snäll gubbe som hade startkablar och kunde hjälpa oss.

Vi åkte till Kanaha och jag windsurfade resten av eftermiddagen.Delefiner!!


Här fotas det..


Det var svårt att ta bra bilder på valarna


På väg tillbaka till hamnen


Batteriet var helt dött när vi kom tillbaka.


Nöjd efter dagens surf!! (bra tryck i 5,0)


Föregående dag
Nästa dag